Slut med at ryge under fodboldkampen

Profilbillede

Fra 2023 er det slut med at ryge, mens du kigger på, at dit barn spiller fodbold. En ny sundhedspolitik i Hedensted Kommune erklærer røgfri sidelinje fra 2023.

Det er en klar målsætning for Hedensted Kommune at sørge for røgfri sidelinjer fra år 2023, skriver Hedensted Avis.

Det betyder, at der i alle foreninger ikke længere skal være mulighed for at ryge en cigaret som tilskuer til et arrangement. Det er en ny sundhedspolitik, der er på vej i kommunen, og dette er et af tiltagene mod en sundere hverdag for alle.

Hedensted Avis har talt med lederen af kultur og fritid i Hedensted, Teresa Egballe, og hun fortæller, at idræt og røg ikke er en god kombination, og at de især har fokus på fodboldklubberne, men gerne vil have fat i alle foreninger.

Det er klart, at folk fra Kommunen ikke selv kan sørge for, at foreningerne efterlever det nye udspil. Det kræver, at foreningerne selv er med på idéen og gør en indsats for at gøre netop deres området til en røgfri zone. Det kommer til at kræve noget både af de folk bag foreningerne og de folk som deltager.

Ingen har lyst til at være politibetjente, og det er heller ikke sådan, målet skal opnås. Det skal ske med kærlige henvisninger og en lyst til at nå i mål fra alles side. 

Kilde: Hedensted Avis