Skov og frugtlunde på vej: Lige inden sommerferien planter Uldum ny skov

Fredag den 5. juli plantes endnu en skov i Hedensted Kommune - denne gang i Uldum, hvor tre hektar skov snart skyder op.
dato

Fredag den 5. juli bliver der plantet tre hektar ny skov i Uldum. Det sker når Uldum Fællesråd, Plant et Træ og Hedensted Kommune inviterer til fælles plantedag. Den lokale virksomhed FSI Stump Cutters bidrager til skoven med en sponsorat af træer. Alle er velkomne til at plante med fra kl. 15.00 - 16.30.

Skovplantningen i Hedensted Kommune tager til.

Tidligere på året blev den første skov i regi af Hedensted Kommunes klimaplan plantet i Glud. Nu følger den næste i Uldum.

Her er Uldum Fællesråd, Plant et Træ og Hedensted Kommune, som ejer jorden, blevet enige om at rejse ny skov.

Plant et Træ bidrager til etableringen af skoven og rejser derudover 10 frugtlunde med 7 frugttræer og 7 bærbuske ved forskellige institutioner, dagtilbud og skoler i Hedensted Kommune – og alle med tilhørende læringsmateriale, så viden om træer og gevinster ved skovrejsning kan blive en del af børnenes hverdag.

I Uldum Fællesråd ser formand Jesper Hammer frem til at komme i gang med at plante:

- I Uldum har vi i forvejen mange smukke naturområder, så det falder os naturligt at tage et medansvar for klima, biodiversitet og at gøre vores by endnu grønnere og mere spændende. Derfor er vi rigtig glade for aftalen og ikke mindst det samarbejde, som betyder, at vi nu kan få plantet en skov. Det kan vi, fordi vi løfter i flok – kommunen med et stykke jord, Plant et Træ med knowhow og FSI Stump Cutters med den økonomi, som også skal til, for at vi kan plante skoven – og Fællesrådet med godt gammeldags frivilligt arbejde.  

Hos Plant et Træ glæder man sig over, at projektet i Uldum nu kan komme i gang, forklarer landsformand Jens Døssing:  

-Hedensted Kommune har en ambitiøs klimaplan, som betyder, at der skal plantes meget skov. Det glæder vi os rigtig meget til at bidrage til – ligesom vi ser frem til at plante frugtlunde, som mennesker vidt forskellige steder i kommunen kan få glæde af. Det er vigtigt, fordi jo flere mennesker, der lærer at sætte pris på træer og planter, og jo mere vi lærer om vores natur, jo bedre bliver vi til at passe på den i fremtiden.

Hos FSI Stump Cutters har man valgt at sponsorere den nye skov og de nye frugtlunde – og det er der en god grund til, forklarer Julie Laursen, der er marketingansvarlig i virksomheden:

- Som en virksomhed, der producerer maskiner til at bortfræse træstubbe, kan nogle tænke at vi har et ønske om at fjerne flest mulige træer. Tværtimod, hos FSI ønsker vi ikke at fælde træer, vi ser, at vores maskiner skaber plads og giver nye muligheder ved at fjerne roden efter træet er blevet fældet. Vores samarbejde med Plant et Træ giver voksne og børn mulighed for at skabe gode, nære oplevelser i naturen, mens vi samtidig giver tilbage til lokalområdet i form af mere varieret natur, grønne områder og øget biodiversitet

Lars Poulsen (V), der er formand for Udvalget for Vækst og Klima, hilser det nye skovprojekt velkomment:

- Jeg vil gerne rose de mange gode kræfter, som er gået sammen om at få endnu et skovprojekt op at stå. Det er inspirerende og viser vejen for andre, så vi kan gøre endnu mere for den grønne omstilling og skabe en bæredygtig udvikling i vores kommune. Det er den nye skov i Uldum endnu et skridt på vejen til, så jeg håber mange lokale vil lægge vejen forbi og plante med fredag den 5. juli.

FAKTA:

  • Den nye skov i Uldum bliver på i alt tre hektar. Skoven vil blive plantet mellem Lars Larsens Vej og Skanderborgvej – og dermed mellem Uldum by og JYSK-koncernens store logistikcenter.
  • Skoven vil bestå Eg, birk, fuglekirsebær og flere andre træsorter, som fremmer biodiversitet.
  • Der etableres stier i og omkring skoven.
  • Plantedagen finder sted 5. juli kl. 15.00 - 16.30.
Kilde: Hedensted Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.