Nybolig: "Det danske boligmarked har det godt"

Foto: Nybolig.
dato

Har man fulgt med i nyhedsstrømmen de seneste døgn, har man let kunnet få det indtryk, at boligmarkedet er gået i stå og at priserne er voldsomt under pres.

Forleden meldte Ritzau således om »rekordlav interesse for boligkøb.« Og i dag har TV 2 kørt historien om, at de nye boligskatter har sendt ejerlejlighedspriserne ud på »den største nedtur i 10 år.«

Begge historier tegner dog hverken et nuanceret eller retvisende billede af tilstanden på det danske boligmarked. Og netop det har ejendomsmægler og medindehaver af Nybolig Aarhus City, Henrik Sandahl, sat ord på i dag. Både på TV 2 News og i 19 Nyhederne.

Udsigten til en skatterabat ved køb af bolig inden årsskiftet, var i slutningen af 2023 med til at øge antallet af handler og presse priserne op - særligt i landets største byer. Derfor var et fald i udbuddet og boligpriserne også ventet i årets første måned.

Men priserne er IKKE i frit fald, som flere mediehistorier har givet indtryk af. Baseret på tre måneders glidende gennemsnit, er prisen på ejerlejligheder faldet med blot 0,7 pct. fra december 2023 til januar 2024, herunder 0,8 pct. i Aarhus Kommune og 0,6 pct. i Københavns Kommune. Det viser tal fra Boligsiden.

Samtidig tyder intet på, at de nye boligskatter har fået danskerne til at holde sig væk. De er tværtimod til stede i stor stil. I januar 2024 foretog Nyboligs ejendomsmæglere således 29 pct. flere salgsvurderinger og havde 9 pct. flere fremvisninger sammenlignet med gennemsnittet for 4. kvartal 2023, hvor der i forvejen var høj aktivitet.

Samme billede tegner sig i Aarhus, hvor Henrik Sandahl har svært ved at genkende billedet af et slumrende boligmarked. Han er derimod fuld af optimisme, og er sikker på at en stor del af de mange potentielle boligkøbere og boligsælgere, han og kollegaerne møder i øjeblikket, kommer til at trykke hænder i årets løb.

Kilde: Nybolig
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.