Hedensted Kommune introducerer digital adgang til lokalpolitik: Borgerne kan nu følge kommunalbestyrelsens møder online

Foto: Hedensted Kommune.
dato

Den 31. januar 2024 afholdte kommunalbestyrelsen i Hedensted Kommune det første møde i det nye år. Det var ingen overraskelse, at en række vigtige emner stod på dagsordenen for mødet.

Det, der dog gør dette kommunalbestyrelsesmøde særligt bemærkelsesværdigt, er, at det nu er blevet digitaliseret og kan ses i sin helhed på kommunens hjemmeside.

Nu har borgere muligheden for at gennemgå hele mødet punkt for punkt ved hjælp af videooptagelser fra mødet. Dette gør det muligt for borgerne at skære gennem al det politiske snak og dykke direkte ned i de specifikke punkter, de finder mest interessante.

Videoerne giver mulighed for at se og høre debatterne, afstemningerne og beslutningerne i realtid, hvilket giver en dybere forståelse for den lokale politiske beslutningstagning.

Bred adgang til referat fra kommunalbestyrelsesmødet

Ud over videooptagelserne fra mødet gør Hedensted Kommune det nu også muligt for borgere at læse det officielle referat fra kommunalbestyrelsesmødet nemt og bekvemt fra hjemmesiden.

Referatet er tilgængeligt for alle, og lige så snart det er offentliggjort på hjemmesiden, kan enhver borger dykke dybere ned i de politiske beslutninger, der påvirker hverdagen i Hedensted Kommune.

Dette nye tiltag er et skridt fremad i kommunens ønske om at være åben og gennemsigtig i sin kommunikation med borgerne. Ved at give borgerne mulighed for at følge med i kommunalbestyrelsens arbejde hjemmefra er håbet, at flere vil blive engagerede i lokalpolitik og forstå vigtigheden af kommunens arbejde.


https://www.hedensted.dk/aktuelt/2024/feb/video-fra-kommunalbestyrelsesmoedet-den-31-januar
Kilde: Hedensted Kommune