Gå efter strande med et blåt flag

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Linnea Werge

Den danske sommer er for alvor kommet over os og derfor vil vi naturligvis gerne nyde sommeren på vores fantastiske danske badestrande. I Danmark er vi så heldige, at vi generelt har badevand af høj kvalitet, men du kan også tage til strande med den højeste kvalitet. Det er strande med et blåt flag.

Dansk sommer er lig med hyggelige dage på vores danske badestrande for langt de fleste af os. Heldigvis er langt de fleste danske badestrande også af super god kvalitet.

Der er dog nogle, som er af højere kvalitet end andre.

Vil du gerne finde de bedst mulige strande og den højeste kvalitet af badevand, så er strande med et Blåt Flag eller ”Badepunkt” et godt tegn.

Strande som har et blåt flag eller er kategoriseret som et badepunkt er nemlig en garanti for badevand af høj kvalitet, samt et kvalitetsstempel for en strand med god sikkerhed og miljø.

I Danmark har vi 217 strande og 17 havne, som har Blå flag og badepunkt. Det er Friluftsrådet der giver disse officielle mærkning.

Der er flere forskellige krav for at en strand kan få det blå flag. Det er bl.a. badesikkerhed og vandkvaliteten der afgør, om stranden kan få det blå flag.

Kilde: Redaktionen