Babyboom: Nu skal børn passes i busser

Profilbillede

Der er blevet specialdesignet to busser med alt, hvad der er brug for, når der skal passes børn i Hedensted. De mangler nemlig pladser i deres intuitioner og er nødt til at tænke alternativt.

Der bliver født mange børn i Hedensted. Derfor er der mangel på pladser i dagtilbuddene, og derfor forsøger man nu at tænke anderledes ved at indrette to busser til pasning.

De to busser er designet med køkkener, garderober og plads til at sove på – så de minder på mange måder om en lille institution. Og de skal da også bruges til at passe børn i, skriver Horsens Folkeblad.

De mange nyfødte børn gør, at der indenfor en rum tid kommer ekstra pres på daginstitutionerne, der i forvejen er presset. Derfor har Hedensted Kommune gjort flere ting – de er i gang med at finde nye dagplejere, og har investeret i de to ny specialdesignede busser. 

I busserne skal børnehavebørn på daglige ture, så det åbner op for mere plads til vuggestuebørn på de arealer, hvor der plejer at gå større børn, skriver avisen.

Der bliver altså byttet lidt rundt på børnene, og de store børn får lov til at komme ud i naturen og få en masse oplevelser. Senere har man planer om at bygge en ny børnehave, der kan rumme over hundrede nye børn, men den står ikke færdig de næste på år. Indtil da bliver busserne en del af løsningen. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler